divendres, 2 de maig del 2014

POSTALS DES DE BUCAREST (2)

El Palatul Parlamentului és la seu del Parlament romanès. Amb una superfície coberta de 350.000 metres, és el segon edifici més gran del món, només darrere del Pentàgon. El seu nom original era Casa Poporului, la Casa del Poble, però després de la caiguda del comunisme el 22 de desembre del 1989, se li va canviar el nom.



L'edifici té unes dimensions realment impressionants: 270 x 240 metres, 86 metres d'alçada, i 92 metres sota terra. Té unes 1.100 habitacions, 12 plantes per damunt del nivell de terra i 8 plantes subterrànies, 4 de les quals encara es troben en obres. En aquests soterranis hi ha un búnquer nuclear i una estació de metro (que no està oberta al públic) de la que surten vies de tren que es dirigeixen cap l'aeroport de Baneasa i cap a les principals vies fèrries del país. També hi ha diversos passadissos soterranis que connecten l'edifici amb els principals edificis de Bucarest on en l'època comunista es concentrava el poder.





La construcció de l'edifici va començar l'any 1984. Estava destinat a ser la seu de tots els ministeris, el Parlament, el Senat i de totes les institucions de l'Estat Romanès. També havia de ser la residència oficial de Nicolae Ceaussescu, cosa que no va ser possible ja que el dictador romanès fou derrocat i executat abans que l'edifici estigués completament acabat: "només" faltava un 20% de les obres...




Per fer construir el Palatul Parlamentului i el barri Centru Civic que l'envolta es va haver de demolir prop d'una cinquena part dels districtes històrics de Bucarest.



Dins de l'edifici només es poden fer fotografies sense cost a les exposicions temporals com aquesta de vestits i cultura tradicional.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada