dissabte, 3 de maig del 2014

DIVENDRES 2 DE MAIG

Consell de Seguretat de les Nacions Unides 
L'ambaixadora d'Austràlia, senyora Polina Khatkevich, ha continuat treballant el mateix tema en el seu comitè. S'ha mantingut activa al llarg de la sessió i ha fet points of information als diversos ambaixadors que han fet discursos. S'ha fet el lobbying i a partir d'aquí han comencçat a elaborar la draft resolution. Calia ser molt rigurós a l'hora d'incloure clàusules que fossin realment viables i aportessin millores a la situació.



ECOSOC
L'ambaixador de Suïssa, senyor Adrià Andreu, la delegada de Sudan, senyora Àngela Garcia i la delegada d'Iran, senyora Núria Grinyó han estat treballant la resolució, finalment encapçalada per Luxemburg. 



Els tres s'han mantingut molt atents a tot el que passava i han parlat quan s'ha obert el debat. La delegada de Sudan, senyora Àngela Garcia, ha fet fins i tot un discurs en contra la resolució sencera.

Finalment, però, la resolució ha estat aprovada.




Els tres no han desisitit i han començat a buscar estratègies de cara al següent tema. De fet, l'ambaixador de Suïssa havia enviat còpies dels seus documents a d'altres delegats a altes hores de la matinada anterior. Quan va acabar la festa, va decidir posar-se a treballar i avançar feina!!!



A la tarda s'ha passat a treballar el segon tema Mesures per reduir l'impacte de la volatilitat dels preus dels productes bàsics agrícoles per als pobres. Suïssa ha encapçalat una de les draft resolutions, tot i que no és la que es discutirà demà perquè n'hi ha una altra que té més suports.



Comissió Principal 1 - Desarmament i Seguretat Internacional
Durant el matí, en el comitè del delegat d'Iran, senyor Joan Mor, s'ha continuat amb el mateix tema, fent esmenes a la resolució, votant-les i tirant endavant la draft resolution.



A la tarda s'ha començat el segon tema: La qüestió de l'establiment d'una zona lliure d'armes nuclears a la regió de l'Orient Mitjà. El nostre delegat ha fet el seu discurs, ja que fa anys Iran ja va fer aquesta proposta i va ser Israel el que no hi va estar d'acord. A la sessió de la tarda, el nostre delegat ha contestat diferents points of information i finalment, s'ha sotmès a una Q&A Session, amb un seguit de preguntes, que volien forçar Iran, un cop més, a abandonar el seu programa nuclear. El nostre delegat ha dit que no es podia comprometre a això i que si els altres països no feien passos en aquest sentit, Iran tampoc els faria.



Comissió Principal 3 - Afers Culturals Socials, Humanitaris 
El comitè 3 ha continuat treballant el mateix tema d'ahir. La nostra ambaixadora d'Iran, senyora Victòria Mowbray, ha col.laborat en la resolució juntament amb uns quants delegats i ambaixadors. A la tarda ens ha fet saber que havia intervingut moltes vegades ja que no hi havia gaire participació per part dels altres delegats i la cosa estava molt aturada. Esperem que la cosa s'animi amb el segon tema que començarà demà!




Un moment animat ha estat quan ha fet acte de presència a la sala la "Comissió del Decòrum" que persegueix les diplomàtiques amb faldilles especialment curtes. L'ambaixadora d'Iran ha passat pel sedàs i... no s'ha hagut de cobrir les cames amb la bossa d'escombraries de color blau cel reglamentària. Altres diplomàtiques no han tingut tanta sort...









Comissió Principal 4 - Política Especial i de Descolonització  
Les discussions per aclarir què fer amb l'estatus de Gibraltar han ocupat tot el matí i bona part de la tarda en aquest comitè. L'ambaixadora de Sudan, senyora Anna Barrachina, i la delegada d'Austràlia, senyora Carla Palet, han treballat a consciència i s'han mostrat molt actives qüestionant totes les clàusules de la resolució que s'estava discutint i que no era la que elles creien que calia aprovar.


De fet, la nostra delegada d'Austràlia, que donava més suport al delegat d'Espanya que al del Regne Unit, ha estat qüestionada per Estats Units en aquest sentit. Se n'ha sortit més que bé!

A la tarda, el delegat d'Espanya, que juntament amb les nostres diplomàtiques havien estat  posant moltes pegues a la resolució, s'ha rendit, i aixó ha causat un gran disgust a la nostra ambaixadora de Sudan, que no s'ho podia creure.

Pero Sudan s'ha sobreposat a aquesta decepció i ha promés "guerra" en el següent tema, que també implicarà al delegat d'Espanya, ja que és la qüestió del Sahara occidental. Endavant, Sudan!!






UNEP

En el comitè del medi ambient han acabat el tema del futur de l'energia solar a Àfrica i han començat amb el tema: Trobar mesures eficaces contra la pèrdua de les terres forestals.


La delegada de Suïssa, senyora Cesca Gasull, que tenia molt a dir, ha liderat un dels grups de treball del seu comitè, fent bon tàndem amb la delegada d'Egipte.

Abans de començar amb aquest tema, però, han fet una discussió formal sobre la necessitat de pintar unicornis i afaitar els pandes. En la discussió, que s'ha fet en l'estil formal que demana el MUNOB, la nostra delegada ha suggerit pintar els unicornis de color rosa. La delegada d'Egipte ha volgut saber si era possible que una part d'aquest "espectacle" es fes davant de les piramides. Però la proposta s'ha desestimat, ja que era massa car.



Consell de Drets Humans
El Consell de Drets Humans no ha aprovat la primera draft resolution sobre l'abolició de la pena de mort i, per tant, s'ha hagut de llegir la segona, que és la que presentaven els països islàmics i que, lògicament, anava en contra d'aquesta abolició. Tampoc ha estat aprovada! Demà s'haurà de llegir la tercera i s'haurà d'aprovar ni que sigui amb moltes esmenes ja que si no, no hi haurà resolució sobre aquest tema.
  



La delegada del Sudan, senyora Georgina De la Ossa, i la delegada d'Iran, senyora Nelia García, ja veien a venir que la resolució que afavoria els seus interessos, no tiraria endavant.




Poc abans d'acabar la sessió del dia l'organització ha fet baixar tots els diplomàtics al pati de l'escola per realitzar una sessió de fotos.












 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada