dijous, 1 de maig del 2014

OPENING CEREMONY

La Cerimònia d'obertura del MUNOB 2014 ha començat puntualment a 2/4 de 10 del matí amb les notes de l'himne nacional de Romania.

L'esdeveniment s'ha celebrat al Palau del Patriarca, un històric edifici situat a la Piata Unirii, que havia estat la seu de la càmera de diputats del Parlament de Romania. La sala de reunions on hem fet aquesta primera activitat és francament espectacular i ens ha ajudat a entrar en el nostre paper. 

Exterior del Palau del Patriarca










La cerimònia ha començat amb el tradicional Roll Call, on s'han cridat per ordre totes les delegacions presents a la sala. Els ambaixadors havien de contestar Present i alçar la placard, en sentir el nom del seu país.




Els parlaments oficials han estat molt interessants i, a més de la l'Excel.lentíssima Secretaria General d'aquesta edició del MUNOB, han intervingut el director del Mihai Viteazul -l'escola organitzadora-, l'ambaixador de Venezuela a Romania, el senyor Victor Carazo, la ministra d'educació i la ministra d'afers socials del govern de Romania. Aquesta darrera i l'ambaixador de Venezuela són diplomàtics de formació i han treballat a les Nacions Unides. Ambdós ens han explicat la seva experiència personal i ens han encoratjat a ser idealistes i intentar trobar solucions als problemes del món. El discurs del Sr. Carazo ha estat especialment interessant ja que ha explicat des del punt de vista del govern bolivarià de Venezuela aspectes de les Nacions Unides que caldria millorar i/o canviar. Ha estat molt crític amb el dret de veto que tenen només 5 països del Consell de Seguretat, on ell va treballar durant 5 anys, i ha culpat de molts mals del món a la globalització i el neo-liberalisme.


Un cop acabada aquesta primera part, els delegats han tingut 20 minuts de descans, que els nostres han aprofitat per esmorzar i comentar les primeres impressions.







Durant aquest break, les nostres ambaixadores d'Austràlia i Iran han tingut temps per acabar de contrastar i preparar els discursos que havien de llegir a la segona part de l'Opening Ceremony.




Els 20 minuts han passat volant!!! I sense adonar-nos-en ja començava la segona part.
 

Des de la presidència han recordat el protocol formal per adreçar-se als presents a l'hora de fer el discurs i han cridat els cinc primers ambaixadors per ordre alfabètic.


Austràlia ha obert foc amb un discurs on expressava la seva predisposició al diàleg i buscar solucions. També posava de manifest la seva preocupació sobre la situació de la República Centreafricana. No ha rebut cap point of information.

Una mica més tard ha arribat el torn d'Iran que s'ha adreçat als assistents i ha exposat el seu punt de vista. La seva intervenció ha rebut un bon grapat de points of information que ha respost amb solvència i molt diplomàticament, of course...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada