diumenge, 4 de maig del 2014

DISSABTE 3 DE MAIG

Consell de Seguretat de les Nacions Unides 
L'ambaixadora d'Austràlia, senyora Polina Khatkevich, ha seguit en el seu comitè amb la feina de fer esmenes a l'esborrany de resolució que s'estava discutint. Ha estat una feina feta amb molta cura i detall per part de tots els membres del Consell de Seguretat per assegurar poder tenir la millor resolució possible. Finalment, la resolució encapçalada per Rússia ha estat aprovada amb molts vots a favor. La nostra ambaixadora d'Austràlia també ha votat a favor de la resolució.



La senyora Khatkevich s'ha trobat abans del break matinal, que la "Comissió del Decòrum" ha passat revisió a la vestimenta diplomàtica dels membres del comitè, fent especial atenció a la llargada de les faldilles de les diplomàtiques, un cop més. La nostra ambaixadora no ha passat els requeriments mínims!!! Per tant, l'han convidada a lluir un vestit sencer fet a partir de la bossa de plàstic blava chic i trendy, que ja havíem vist ahir. L'ha lluit amb estil i glamour! Com que en un moment donat, la nostra ambaixadora s'ha tret el vestit decoròs, l'han penalitzada: s'ha hagut de menjar un plàtan davant de tot el comitè, fet que no li ha agradat gens ni mica.

Més tard tots els membres del comitè han baixat a fer-se la foto oficial a la porta de l'escola.


ECOSOC
Els nostres representants a l'ECOSOC han treballat la resolució sobre les mesures per reduir la volatilitat dels preus en els productes agrícoles. Després de les esmenes i les discussions, on les nostres delegades de Sudan i Iran, senyores Àngela Garcia i senyora Núria Grinyó, així com el nostre ambaixador de Suïssa, senyor Adrià Andreu, s'han mostrat molt actius perquè anaven en contra del que s'estava proposant. De totes maneres, la votació ha decidit que la resolució encapçalada per Líbia quedava aprovada.




Com els altres comitès, els membres de l'ECOSOC també s'han fet la foto oficial i han gravat un vídeo divertit que mostraran a la Closing Ceremony.

Abans del break matinal, la "Comissió del Decòrum" ha passat revisió a la vestimenta dels membres del comitè, fent especial atenció a la llargada de les faldilles de les diplomàtiques. En no trobar cap faldilla escandalosament curta ha triat les tres faldilles que estaven més al límit i les "ha convidat" a usar la ja temuda bossa d'escombraries de plàstic blau cel... La delegada d'Iran, senyora Núria Grinyó ha estat una de les tres diplomàtiques d´aquest comitè que s'ha obligat a cobrir-se les cames.


Comissió Principal 1 - Desarmament i Seguretat Internacional
El senyor Joan Mor, delegat d'Iran, ha donat suport en la votació a la resolució presentada per Xina i ha estat molt orgullós de la clàusula número 4, que especifica concretament que si Iran compleix les seves obligacions recollides en el Tractat de No Proliferació Nuclear, aviat començaran les negociacions per aixecar les sancions internacionals que tant afecten l'economia d'Iran actualment.






Comissió Principal 3 - Afers Culturals Socials, Humanitaris
L'ambaixadora d'Iran, senyora Victòria Mowbray, ha estat molt activa tota la jornada i ha col.laborat molt a poder fer realitat la resolució presentada. Ha sortit a fer discursos i ha fet molts points of information. El debat sobre el tràfic de persones ha estat molt més viu en aquest comitè en el dia d'avui.

La nostra ambaixadora ha estat qüestionada de manera important sobre el tema de la igualtat de gènere en el seu país i el posició de la religió en aquest sentit. L'ambaixadora ha deixat clar que Iran està treballant en aquest tema, que s'han fet millores significatives  i que el govern d'Iran té clar que el que ells promouran és un "millor tracte a les dones", tenint en compte els rols diferenciats que homes i dones tenen a la societat iraniana.








Comissió Principal 4 - Política Especial i de Descolonització  
L'ambaixadora de Sudan, senyora Anna Barrachina, i la delegada d'Austràlia, senyora Carla Palet, han tornat a estar penalitzades per la comissió del Decòrum i han estat obligades, un cop més, a lluir les faldilles blaves fetes amb bosses d'escombraries.


Malgrat la vestimenta, les dues han treballat amb energia i han donat suport a la resolució que s'ha aprovat per poder solucionar la qüestió del Sàhara Occidental. Han fet discursos i points of information fins a última hora de la tarda.






UNEP 
La delegada de Suïssa, senyora Cesca Gasull, ha treballat MOLT intensament la qüestió de la protecció dels boscos. De fet, ha acabat la sessió amb molt poca veu després de parlar tant... Perilla la seva intervenció cantada a la Closing Ceremony de demà. Li desitgem una ràpida recuperació.





Consell de Drets Humans
La senyora Nelia García, delegada d'Iran, ha participat molt activament a la discussió d'avui i ha aportat força idees a la resolució que ha presentat Estats Units sobre la Preservació dels drets culturals en el context de la globalització. La resolució intenta vetllar, sobretot, pels drets de les minories en tots els estats. La resolució s'ha aprovat amb el suport gairebé unànim dels membres d'aquest comitè i la nostra delegada del Sudan, senyora Georgina De la Ossa també hi ha donat suport i hi ha votat a favor.








Com en els altres comitès, els delegats i ambaixadors han votat per les mencions especials que es donaran a conèixer a la Closing Ceremony, com són el delegat millor vestit, el que parla millor, Mr and Miss MUNOB, etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada